«

»

Overvolle treinen ZHO-lijn vanwege werkzaamheden

Regelmatig werkt Prorail het weekend aan het spoor. Zo waren afgelopen zomer grootse werkzaamheden in Enschede. De reiziger ondervindt hinder, maar door goede communicatie en voldoende alternatief vervoer kan de hinder worden beperkt. Afgelopen weekend ging het tracé Almelo – Wierden op de schop. Veel doorgaande reizigers vonden gelukkig in de route Hengelo – Zutphen een alternatief, maar helaas bleek hier niet gerekend te zijn op de extra reizigers.

Met name op zondag leidde drukte tot problemen, aangezien de frequentie op die dag tussen Hengelo – Zutphen v.v. één maal per uur is. Reizigers, waaronder ouderen en kinderen moesten achterblijven op de perrons. En de vraag is of zij met een trein van een uur later wel mee zouden kunnen, omdat ook deze weer vol zou zijn. Daarnaast leidde drukte tot vertragingen en het missen van aansluitingen. ROCOV Twente vindt deze situatie onacceptabel, omdat de werkzaamheden van de NS gepland waren en er dus geen sprake was van een onverwachtse storing. Er had geacticipeerd kunnen worden op de situatie door dubbele treinstellen in te zetten of de frequentie op zondag te verhogen naar eens per half uur.

In een reactie van Syntus laat het vervoerbedrijf weten dat het bedrijf niet op de hoogte was van het omreisadvies. ROCOV Twente en ook de regio Twente zijn van mening dat ongeacht het op dat moment geldende reisadvies Syntus rekening dient te houden met extra reizigers. Veel reizigers zullen een treinverbinding verkiezen boven een alternatief met de bus. De waarde van de verbinding Zutphen – Hengelo moet niet worden onderschat. De eerstvolgende werkzaamheden zijn het weekend van 5 en 6 oktober rond Deventer. ROCOV Twente is nu actief om te voorkomen dat de situatie wordt onderschat.

Geef een reactie