«

»

Wel of geen nieuwe tunnel station Enschede

In het nieuwe ontwerp van station Enschede is een tunnel gepland onder het station. De tunnel voor fietsers en voetgangers moet het station verbinden met een nieuwe rondweg aan de achterkant van het station, om de flat heen. De bedoeling is om op die manier het Stationsplein Oost autovrij te maken. De flatbewoners van de Eendracht, direct achter het station, denken dat dit hun woongenot vermindert.

Volgens een aantal bewoners is de tunnel een magneet voor criminaliteit, veroorzaakt het geluidsoverlast door onder andere afscheidnemende reizigers, trekt skaters aan en geeft overlast door wachtende taxi’s onder de balkons. Met een poster op alle twaalf verdiepingen van de flat roepen de bewoners hun flatgenoten op om zich tegen de aanleg van de tunnel te verzetten. ROCOV Twente zal bespreken of zij de mening van de bewoners deelt.

De tunnel maakt onderdeel uit van een groter plan voor de stationsvernieuwing van Enschede, waarbij het emplacement en de hele omgeving van het station zal worden aangepakt. VSOV heeft eerder een advies uitgebracht over het emplacement. Mocht er een tunnel komen dan ziet ROCOV Twente ook graag een lift voor onder andere mensen die minder goed te been zijn. Tevens wordt er gedacht om de verbinding tussen het station en de Saxion Hogeschool te verbeteren. Het ROCOV zal zich er de komende vergaderingen over buigen.

Ziet u een tunnel onder station Enschede zitten?

View Results

Loading ... Loading ...

Geef een reactie