«

»

Station Gezondheidspark eind dit jaar klaar

Als alles volgens planning verloopt zal in december station Hengelo Gezondheidspark worden geopend. Elk half uur zal de trein tussen Zutphen en Oldenzaal vice versa hier stoppen. Het station wordt voorzien van een toegang met een kleine helling, zodat de barrière voor onder andere rolstoelgebruikers minimaal wordt.

Op het station komt een abri (overkapping) met 20 zitplaatsen, in- en uitcheckpalen van Syntus. Daarnaast komen er 25 parkeerplaatsen (uitbreidbaar tot 50) en 65 fietsenplaatsen (ook uitbreidbaar).

School

Vanwege het vervallen van buslijn 99 komt voor een aantal scholieren uit Goor en Delden een directe verbinding met het Twickel College te vervallen. Zij zijn aangewezen op station Hengelo Gezondheidspark. Echter is de afstand tussen het station en de school nog anderhalve kilometer. Rocov Twente ziet graag voor deze reizigers een goed alternatief.

Ziekenhuis

Ook kunnen reizigers van/naar het ziekenhuis gebruik maken van het station. Echter is de afstand tussen station en ziekenhuis ook een kleine 500 meter. De bushalte ligt niet direct naast het station, maar is op 150 meter loopafstand. Rocov Twente heeft aangedrongen op een halte direct naast het station om overstap te versoepelen, maar dit bleek niet mogelijk. Gezocht wordt nu naar een passende oplossing in de vorm van golfkarretjes.

Geef een reactie