«

»

Syntus verzorgt openbaar vervoer in Twente

Vanaf deze week verzorgt Syntus het openbaar vervoer in de Regio Twente. De bussen zijn gloednieuw en blijven onder de naam Twents rijden. De treinen op de lijn Zutphen – Hengelo – Oldenzaal zijn vernieuwd.

Nieuwe dienstregeling

Daarnaast is er per 8 december een nieuwe dienstregeling van start gegaan met de introductie en uitbreiding van lijnen:

 • Lijn 8 rijdt nu ook door Enschede Zuid: Dat betekent in de ochtendspits een rechtstreekse verbinding van Enschede Zuid richting UT en Hengelo. In de middagspits is de verbinding in omgekeerde richting.
 • Introductie van lijn 50 tussen Hengelo, de Bornse Maten, Stroom Esch en station Borne.

Sommige streeklijnen rijden minder dan voorheen.

Informatiepunten

Oorspronkelijk heeft Syntus gemeld tien informatiepunten te openen in de regio bij Globe reisbureau’s. Bij deze informatiepunten zou u onder andere terecht kunnen voor vragen omtrent de OV-Chipkaart. Echter door onverwachts faillisement van Globe kunnen niet (direct) zoveel informatiepunten geopend worden. In eerste instantie is nu een informatiepunt geopend in Enschede, aldus Syntus. Details hierover volgen nog.

Condelanceregeling verchipte abonnementen

Aangezien Syntus een nieuwe vervoerder is en eigen apparatuur heeft, worden bij Connexxion afgesloten abonnementen niet herkend door Syntus. Tot donderdag 12 december geldt een coulanceregeling. Reizigers kunnen met een print via de website van ov-chipkaart hun abonnement gebruiken. Details hierover zijn te vinden op de website van Twents.

2 reacties

 1. J Twilhaar

  Betreft; dienstregeling Lijn 96 Nijverdal – Hellendoorn – Nijverdal
  Mijn vraag is waarom dienstregeling is gewijzigt ten opzichte van de vorige. De reizigers op deze lijn bestaat groten deels uit studenten deze moeten nu 20 min / half uur wachten op de aan sluitende treinen. Dit vind ik een kwadelijke zaak, voor een vervoers bedrijf als Syntus die de service hoog in de prioriteitenlijst heeft staan.Misschien is hier een grondige reden voor? Zou U mij hier over het een of ander kunnen mededelen of komt er binnen kort een herzienning van de dienstregeling 96? mvg J.Twilhaar

  1. wouter

   Syntus heeft bewust deze dienstregeling opgezet. Dat wil niet zeggen dat dit in de toekomst niet kan wijzigen. Aangezien lijn 96 aansluit in zowel Rijssen als Nijverdal en in Nijverdal bovendien in twee richtingen kan de situatie lastig voor iedereen ideaal zijn. Er is nu gekozen om de aansluiting in Rijssen van bussen en trein op lijn 96 goed te maken en daarmee ook een redelijke aansluiting vanuit Rijssen in Nijverdal op de trein naar Zwolle. Helaas is de consequentie dat de aansluiting van en naar Hellendoorn daardoor slecht is. Ik zal het meenemen in de punten voor Syntus en dan wordt gekeken of het toch beter kan.

Geef een reactie