«

»

Er komen toiletten in de trein!

Treinen tussen Zutphen en Oldenzaal krijgen vanaf december 2013 een toilet aan boord. Het is prettig dat alle reizigers dan weer gebruik kunnen maken van deze voorziening en vooral dat mensen voor wie de voorziening echt noodzakelijk is mee kunnen met de trein. ROCOV Twente heeft daarvoor de afgelopen maanden gestreeft. Mede door advies van ROCOV Twente heeft Regio Twente het besluit genomen dat er een toilet op de trein komt.

Het toilet wordt ook rolstoeltoegankelijk. In oktober 2011, heeft een delegatie van ROCOV Twente al een ‘toiletbezoek’ gebracht aan een Lint-treinstel van NordWestBahn. Samen met een delegatie van Regio Twente is ROCOV Twente hiervoor destijds afgereisd naar Osnabrück. Het bezoek was bedoeld om een indruk te krijgen van toiletten, waarvan vergelijkbare modellen mogelijk in de toekomst ingebouwd kunnen worden (zie foto).

Elke keuze heeft ook een keerzijde. De verandering is namelijk niet geheel gratis. De kilometerprijs wordt namelijk met een kleine cent (0,008 euro) verhoogd. Een rit van Zutphen naar Hengelo wordt daarmee ongeveer 40 cent duurder (ongeacht of er gebruik gemaakt wordt van het toilet). Ongeveer een jaar geleden ging ROCOV Twente al in beraad gegaan over dit thema.

Geef een reactie