«

»

Positief over buurtbus Glanerbrug – Losser

buurtbus Glanerbrug Losser

Dorpsraad Glane wil de kern bereikbaar maken met openbaar vervoer: Ze pleiten voor een initiatief voor een buurtbus. Connexxion heeft onderzoek gedaan naar een buurtbusverbinding tussen Losser en Glanerbrug. De eerste twee grove schattingen wijzen uit dat ongeveer 650 mensen gebruik zullen maken van een busverbinding. Opvallend is dat er uit Glane relatief weinig respons is, maar vanuit de twee andere dorpen destemeer. Het ROCOV staat achter de plannen voor de nieuwe buurtbusverbinding.

Dergelijke intitatieven moeten wel gefinancierd worden. Dat is lastig op het moment van bezuinigingen. Maar het ROCOV Twente ziet hier ook kansen. De buurtbuslijn komt namelijk in de omgeving van station Enschede de Eschmarke (bij het Euregioterrein).

De sluiting van treinhalte De Eschmarke zal een gedeelte van het budget op kunnen leveren voor het buurtbusproject. Naast de complete financiering is voor de buurtbuslijn ook een groep vrijwilligers nodig. Uit de eerste peiling blijkt dat er nog onvoldoende animo voor is, maar hier kan verandering in komen. Vrijwilligers kunnen zich melden bij Connexxion Twente.

Mocht het station inderdaad komen te vervallen dan is de HOV lijn naar Glanerbrug een acceptabel alternatief. Ook station Glanerbrug zal voor sommige reizigers uitkomst bieden. Een redelijke optie tussen Losser en Glanerbrug is er helaas op het moment niet. De groep buurtbusreizigers wordt tien keer zo groot geschat als het aantal treinreizigers van station De Eschmarke.

De hele route die twee maal per uur afgelegd zou kunnen worden is de volgende: Losser (RK kerk) – Glane – Euregioterrein – Glanerbrug (Schoolstraat) – Glanerbrug station – Glane – Losser (RK kerk).

Geef een reactie